Dušená hovězí kližka podle Anny Drůbkové

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační snímek | Foto: Jana Volková

Babiččiny recepty: Dušená hovězí kližka

Zkusíme dušenou hovězí kližku, tak jak ji budoucím hospodyním doporučovala autorka jedné z příruček pro začínající hospodyně Anna Drůbková.

Ingredience
  • 70 dkg hovězí kližky
  • 3-4 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • majoránka
  • ¼ l smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 mrkev
  • hrst zavařeného hrášku
  • olej

Kližku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrt kolečka. Na troše oleje zpěníme cibuli a za stálého míchání osmažíme. Až začne zlátnout, přisypeme maso a za častého míchání opečeme do hněda. Okořeníme, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka, podléváme podle potřeby.

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. K měkkému masu přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, přisypeme nakrájenou mrkev, zavařený hrášek a ještě 15 minut povaříme. Po odstavení z plotny vmícháme rozmačkaný česnek. Podáváme s knedlíkem.