Spustili jsme pro vás novou stanici nejen pro pamětníky, ovšem na moderním digitálním základě. Digitálním vysílání DAB+ je platforma pro poslech všude tam, kde trávíme hodně času – do domácností, chat, chalup a automobilů. Je to zdarma a bez závislosti na internetu.

DAB+ nabízí vysokou kvalitu zvuku, stabilní příjem, energetickou šetrnost a jednoduché ovládání přijímačů.

Jak naladit

  • Rádio DAB+ – na rádiu stačí vytáhnout anténu, zapnout a stiskem tlačítka spustit automatické ladění, které projde všechny dostupné kanály jako na televizi a uloží rozhlasové stanice do paměti. Jedná se o nejpohodlnější způsob poslechu. Signál DAB+ naladí 95 % obyvatel ČR. Zda je pokryta i vaše obec můžete snadno zjistit na adrese https://portal.rozhlas.cz/vysilace.
  • Přes televizi – Český rozhlas Pohoda má vlastní kanál v DVB-T2, stačí tedy kanál naladit. Většina televizí už má automatické ladění, a kanál by se vám měl zobrazit v seznamu automaticky.
  • V autě – pokud chcete poslouchat v autě, auto musí být vybavené rádiem s DAB přijímačem nebo internetovým rádiem. Stanice nevysílá v pásmu FM ani AM. Případně můžete spojit automobil s vaším mobilním telefonem a poslouchat přes mobilní aplikaci mujRozhlas.
  • Přes mobilní aplikaci mujRozhlas – pokud máte chytrý telefon či tablet, poslouchat můžete i pomocí naší mobilní aplikace mujRozhlas. Najdete v ní jak živé vysílání všech stanic Českého rozhlasu, tak i záznamy všech archivovaných pořadů.
  • Přes internet – můžete snadno poslouchat na audioportálu mujRozhlas na adrese https://www.mujrozhlas.cz/zive/pohoda

Nejčastější otázky

  1. Je DAB+ přijímač drahý?

Záleží, jaké máte nároky a co všechno od přijímače očekáváte. Rádia s nejzákladnějšími funkcemi a textovým displejem lze sehnat v řádu stokorun.

  1. Potřebujete pro poslech DAB+ internet?

Ne. Digitální rozhlasové vysílání se šíří z velkých vysílačů podobně jako například televizní signál. Rádio tedy využívá především běžnou teleskopickou anténu.

  1. Musíte si kvůli DABu+ koupit nové auto?

Nově vyráběné vozy by měly mít už DAB+ tuner v základní výbavě, u starších je možné pořídit tuto technologii za příplatek nebo použít doplňkový digitální přijímač (DAB+ adaptér).

Čtěte také

  1. Naladím na DAB+ rádiu i VKV (FM) vysílání?

Ano, samozřejmě. Všechny DAB+ přijímače jsou zároveň vybaveny i analogovými FM tunery. Lze tedy přijímat i další stanice, které zatím v DAB+ nevysílají.

Kontaktujte nás

Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů

Nejoblíbenější pořady

  • Meteor | foto:  Český rozhlas

    Meteor

    Vědecko-populární reportáže, rozhovory a dokumenty pro všechny. K poslechu živě na Dvojce, Pohodě, na webu a v aplikaci mujRozhlas.cz.

    Vysíláme: neděle 10:00, 03:00 a 20:00
  • Aleš Cibulka | foto: Khalil Baalbaki,  Český rozhlas Dvojka

    Tobogan

    Zábavná živě vysílaná talkshow Aleše Cibulky.

    Délka pořadu: 55 minut
    Vysíláme: so 11:00
  • Karel Gott | foto: Honza Ptáček,  Český rozhlas

    Karel Gott

    Hudební pořad, který Karlu Gottovi splnil sen – stal se z něj totiž rozhlasový diskžokej.

    Vysíláme: pátek 14:00, 02:00, 07:00, neděle 8:00