Květák á la Ostende podle Jana Kettnera, bývalého šéfkuchaře drážďanského vegetariánského sanatoria
Už na počátku 20. století u nás vycházely vegetariánské kuchařky. Píše se v nich o přínosech i rizicích vegetariánské stravy a také jak připravit květák á la Ostende.
Ingredience
- 1 květák
- sůl
- máslo
Ingredience
- Na omáčku: 1 dcl smetany
- 3 dkg čajového másla
- citrónová šťáva na dochucení
Květák uvaříme v osolené vodě se lžičkou másla doměkka. Uvařený květák scedíme a nalijeme na něj omáčku.
Příprava citrónové omáčky: V hrnečku rozkvedláme smetanu s čajovým máslem a přidáme několik kapek citrónové šťávy. Kolem květáku naklademe doměkka uvařené brambory s kmínem a zelenou petržílku. Na talíři polijeme květák připravenou omáčkou.