Marinované vepřové plátky
Čas marinování nepočítáme a zbytek je rychlovka.
Ingredience
- 2 plátky vepřového masa (kotlety a kýta jsou sušší, krkovička šťavnatější)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worcesteru
- půl cibule
- olej na opečení
- sůl
Postup:
- Smícháme suroviny na marinádu – olej, kečup, hořčici, sójovou omáčku a worcester.
- Plátky masa naložíme do marinády a dáme přes noc do ledničky.
- Před přípravou ještě podle chuti dosolíme a na rozehřátém oleji pak plátky z obou stran opečeme.
- Podáváme se šťouchanými bramborami a zdobíme rajčaty.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka