Hranolky s dipy
Rychlé, jedlé…
Ingredience
- mražené předsmažené hranolky – množství na 3-4 porce
- 300 g sýra cottage (hrudkový, tvarohový)
- 3 lžíce majonézy
- 2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce ostrého kečupu
- 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
- sůl
- petrželka
Postup:
- Hranolky vysypeme na plech – nepřidáváme tuk a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Občas prohrábneme, aby se opekly pokud možno ze všech stran.
- Zatímco se hranolky pečou, umícháme si dipy – sýr cottage rozdělíme do tří misek, do každé přidáme lžíci majonézy a pak ochutíme – jednu část solí, utřeným česnekem a petrželkou, druhou kečupem a solí a třetí sterilovaným pepřem a solí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka