Rajská polévka s fazolkami

Můžete použít i lusky sterilované.  

Ingredience
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 střední cibule
  • miska fazolovým lusků nebo 1 konzerva sterilovaných
  • 2 lžíce oleje
  • sůl nebo bujónová kostka
  • případně špetka cukru

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme sekaná rajčata a podusíme.
  2. Pak zalijeme vodou, osolíme nebo přidáme kostku (1 na půl litru vody) a uvaříme.
  3. Vedle v osolené vodě uvaříme nakrájené lusky.
  4. Když se rajčata rozvaří, ještě polévku rozmixujeme, vložíme uvařené nebo sterilované fazolky a necháme prohřát. Chuť můžeme případně vyladit špetkou cukru.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.