Zapečené hranolky
Vděčná rychlovka…
Ingredience
- 400 -500 g mražené hranolky
- 250 g měkké uzeniny
- 5 vajec
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
Postup:
- Na plech rozprostřeme mražené hranolky a dáme do trouby rozpéct.
- Když jsou hranolky hezky osmahnuté, přidáme nakrájenou uzeninu a promícháme. Znovu necháme zapéct.
- Mezitím si rozkvedláme vejce s mlékem a strouhankou, osolíme, opepříme a touto směsí hranolky s uzeninou zalijeme a dopečeme.
Související
-
Bramboráky zapečené se sýrem a rajčaty
Drsná česká specialita dostane mírně středomořský nádech a příjemně vás překvapí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka