Vepřové s bylinkami
Vyzkoušejte bylinky čerstvé i sušené, uvidíte, co vám víc zachutná.
Suroviny:
vepřová krkovice nebo koleno
směs bylinek podle vlastní chuti – tymián, saturejka, dobromysl...
sůl
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče.
- Je-li příliš libové, přidáme kousek sádla a hlavně posypeme sekanými bylinkami – čerstvými nebo sušenými, podlijeme a dáme péci do předehřáté trouby.
- Na začátku zapečeme při vyšší teplotě – 190-200 stupňů, po čtvrthodince teplotu stáhneme na 160-170 stupňů a zvolna dopékáme. Kontrolujeme stav tekutiny, aby se maso nepřipálilo.
- Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka