Vepřové s bylinkami

Vyzkoušejte bylinky čerstvé i sušené, uvidíte, co vám víc zachutná.

Suroviny:

vepřová krkovice nebo koleno

směs bylinek podle vlastní chuti – tymián, saturejka, dobromysl...

sůl

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a vložíme do pekáče.
  2. Je-li příliš libové, přidáme kousek sádla a hlavně posypeme sekanými bylinkami – čerstvými nebo sušenými, podlijeme a dáme péci do předehřáté trouby.
  3. Na začátku zapečeme při vyšší teplotě – 190-200 stupňů, po čtvrthodince teplotu stáhneme na 160-170 stupňů a zvolna dopékáme. Kontrolujeme stav tekutiny, aby se maso nepřipálilo.
  4. Jako přílohu můžeme zvolit vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Související