Česneková vomajda

Nahlédneme do chalup, abychom zjistili, jak si hospodyně svítily třeba při přípravě česnekové vomajdy.

Ingredience
  • 1 malá cibule
  • 8–10 stroužků česneku
  • sádlo
  • 2 lžíce mouky
  • trochu mléka
  • sůl

Na rozpálené sádlo nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a 3 rozmačkané stroužky česneku. Trošku osmažíme a přidáme mouku. Za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Pak odložíme 3 stroužky česneku bokem a zbytek rozmačkáme do omáčky. Přilijeme trochu mléka, a ještě chvíli povaříme. Do hotové omáčky vmícháme odložený rozmačkaný česnek, podle chuti dosolíme a už nevaříme. Podáváme k vařenému uzenému masu s houskovým knedlíkem.