Grog podle Rukověti výroby rosolek a různých lihovin Františka Kundráta

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační snímek | Foto: Zsuzsanna Kilian

Babiččiny recepty: Grog

Tento recept je, spíš než z babiččiny kuchyně, z dědečkova sklípku. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají dobový recept na grog.

Ingredience
  • 2 dcl rumu
  • 1/8 l vody
  • 10 hřebíčků
  • kousek celé skořice
  • 4 lžíce cukru
  • 4 kolečka citronu

Cukr vsypte do hrnce a nechte zkaramelizovat (důsledně míchejte, aby se cukr nepřipálil). Do karamelu vlijte vodu, přidejte koření a nechte chvilku povařit, aby se vůně prolnuly. Do horkého nálevu přidejte rum, a nechte prohřát (nevařte). Nalijte do sklenice a přidejte kolečko citronu.