V kraji roste zájem o očkování proti covidu. Do některých oblastí by mohl vyrazit očkovací kamion

1. prosinec 2021 07:37

Jednotlivá očkovací místa v Královéhradeckém kraji postupně navyšují své kapacity. Zájem o podání vakcíny proti koronaviru totiž v regionu nadále roste. Do některých oblastí by také znovu mohl zavítat očkovací kamion. Více informací zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

V kraji se za poslední týden nechalo proti covidu očkovat přes 18 tisíc lidí. Kapacity navýšilo například očkovací centrum ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, tam se od tohoto týdne mohou předem registrovaní nechat naočkovat nově i v Pavilonu profesora Bašteckého a to prozatím každé pondělí a čtvrtek od 8 do 14 hodin.

Termíny pro podání vakcín rozšířilo i očkovací centrum Edumed v Jaroměři. Potvrzuje to vedoucí lékař Jiří Veselý. „Budeme usilovat o to, aby nikdo nemusel na termín nějak zbytečně dlouho čekat. Do 23. prosince budeme denně očkovat registrované i neregistrované zájemce jak prvními, tak i druhými a třetími dávkami.“

Čtěte také

Znovu by také do některých oblastí kraje mohl vyrazit i očkovací kamion.

Ano, je to tak. Hejtmanství aktuálně jedná se starosty obcí o možnosti mobilního očkovací. Očkovací kamion by tak stejně jako na podzim mohl zavítat do odlehlejších částí regionu, konkrétní oblasti ale ještě v tuto chvíli nevíme.

Zároveň kraj také uvažuje o tom, že by se znovu mohlo očkovat v obchodním centru Atrium v Hradci Králové. To ukončilo svůj v provoz v říjnu tohoto roku.

Čtěte také

Jak vypadá celková proočkovanost v Královéhradeckém kraji?

V regionu už zdravotníci podali zhruba 700 tisíc vakcín. Poměrně velký zájem je v tuto chvíli o třetí posilující dávku, nicméně řada lidí se také hlásí teprve na dávku první.

I přesto, že Královéhradecký kraj patří v proočkovanosti nad průměr republiky, tak se stále najdou oblasti, kde je zatím naočkovaných lidí málo. Jedná se například o Broumovsko.

Spustit audio

Související