Žáci v celé republice opět podstupují antigenní testování. Počet nákaz koronavirem dál strmě stoupá

29. listopad 2021 09:04

Dnes čeká na žáky další antigenní testování, protože nákaza koronaviru se dál v populaci šíří. Reportérka Michaela Vančurová zjišťovala podrobnosti na jedné základní škole v Hradci Králové. 

Čtěte také

Michalo, u jaké základní školy aktuálně jsi?

Jsem u Základní školy Svobodné Dvory v Hradci Králové, do které chodí 301 žáků. To dnešní antigenní testování se ale netýká všech. Celkem 46 žáků tady má buď dokončené očkování proti koronaviru a nebo nemoc prodělali a jsou v ochranné lhůtě. Zároveň je také zhruba asi 20 žáků aktuálně v karanténě, takže ani ti se dnešního povinného testování nezúčastní.

Kdy se tedy žáci začnou ve škole testovat?

Čtěte také

To je různé, školní družina je tu totiž otevřena už od 6:30 hodin a žáci, kteří tam přijdou, tak se ihned otestují. Pro ostatní se škola otevírá v 7:30 hodin a antigenní testování podstoupí přímo při příchodu do své kmenové třídy.

Protože do školy dojíždí spousta žáků, tak vedení nepřistoupilo k tomu, že by budovu otevíralo o něco dříve, takže testování trochu zasahuje do první vyučovací hodiny.

Ale na škole už je testování zautomatizované, tedy žákům to nedělá žádné potíže a i ti nejmenší se dokonce zvládají otestovat sami.

Čtěte také

Jak vypadalo testování na Základní škole Svobodné Dvory v Hradci Králové minulé pondělí?

Testování tady proběhlo bez problémů a žádný z žáků neměl minulé pondělí pozitivní antigenní test a zároveň ani žádná třída nebyla v karanténě. To se ale změnilo, v karanténě je z konce minulého zhruba 20 žáků.

Pokud by dnes někomu tady na Základní škole Svobodné Dvory vyšel test pozitivní, tak by byl samozřejmě odveden do speciálně připravené místnosti a škola by ihned kontaktovala jeho rodiče.

Spustit audio

Související