Skořicové rohlíčky
Můžete je napéct třeba pro halloweenské koledníky.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- půl kostičky droždí
- 1 vejce
- 200-250 ml mléka
- 80 g cukru
- náplň: asi 3 lžíce másla, 1-2 lžíce medu, mletá skořice
- 1 vajíčko na potření
Postup:
- Odebereme trochu mléka, vmícháme do něj lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme v teple vzejít kvásek.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce a kvásek a se zbytkem mléka zaděláme hladké nelepivé těsto. Dáme pod utěrkou na teplé místo kynout.
- Máslo rozpustíme, smícháme s medem.
- Vykynuté těsto rozdělíme asi na 4 díly, každý na pomoučeném válu vyválíme na kulatou placku, potřeme je medovým máslem a poprášíme skořicí.
- Placky postupně rádýlkem nebo ostrým nožem rozkrájíme vždy na 6 dílků a od okraje je srolujeme ke špičce, konce můžeme trochu přihnout do tvaru rohlíčků.
- Naskládáme na pečicí papír na plechu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme do předem středně vyhřáté trouby péci.
Související
-
Skořice není jen koření. Je to i lék na Alzheimerovu chorobu, cukrovku a další onemocnění
Skořici většina z nás běžně využívá v kuchyni – krásně voní, hodí se do sladkých pokrmů, nebo do svařeného vína. Věděli jste ale, že jde o přírodní lék, který můžem...
-
Zdravý nápoj se dá udělat nejen ze zázvoru, ale i z pohanky, skořice či majoránky
Na světě je spousta zajímavých surovin, ze kterých se dá připravit nápoj s ozdravnými účinky – nejrůznější čajové lístky, kůry exotických stromů, spousta bylin. Ale...