Kuře na hruškách

V kuchyních našich babiček měly na podzim své místo hrušky. A to nejen do koláčů a závinů; jejich medová chuť se dobře snoubí i s masem. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření vyzkoušeli recept na kuře na hruškách.

Ingredience
  • 1 velké kuře
  • sůl
  • 2 hrušky
  • zázvor
  • 1 cibule
  • 3 lžíce medu
  • vývar z drůbků
  • petrželka nebo pažitka

Naporcované kuře nasolíme, poskládáme do pekáče a proložíme je nakrájenými hruškami, které jsme zbavili jádřinců. Zázvor oloupeme a nakrájíme na malé tenké kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a obojí přidáme do pekáče. Maso potřeme medem a pečeme v troubě asi 30 minut, podléváme je vývarem. Upečené maso posypeme zelenými bylinkami. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem.