Vodvárka na dračky

Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou svátek svaté Veroniky, který je podle církevního kalendáře 4. února. A připomenou také dračky i starý recept na vodvárku.

Ingredience
  • hrst sušených švestek
  • hrst sušených hrušek
  • hrst sušených jablek
  • kousek celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce octa

Sušené ovoce propláchneme studenou vodou a následně teplou vodou, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc máčet. Přidáme skořici a hřebíček a druhý den spolu s cukrem a lžící octa povaříme do měkka. Z horkého kompotu pak vyjmeme koření a necháme vychladnout. Podáváme s prázdnými vdolky nebo s prázdnými buchtami. Můžeme použít i na lívance.