Vodvárka na dračky
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou svátek svaté Veroniky, který je podle církevního kalendáře 4. února. A připomenou také dračky i starý recept na vodvárku.
Ingredience
- hrst sušených švestek
- hrst sušených hrušek
- hrst sušených jablek
- kousek celé skořice
- 2 hřebíčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce octa
Sušené ovoce propláchneme studenou vodou a následně teplou vodou, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc máčet. Přidáme skořici a hřebíček a druhý den spolu s cukrem a lžící octa povaříme do měkka. Z horkého kompotu pak vyjmeme koření a necháme vychladnout. Podáváme s prázdnými vdolky nebo s prázdnými buchtami. Můžeme použít i na lívance.