Vietnamská kuřecí polévka
Zjednodušený postup, ale v podzimních dnech spolehlivě zahřeje.
Ingredience
- 1 kuřecí prsíčka
- 1 litr kuřecího vývaru ze skeletu
- širší rýžové nudle – cca 300 g
- 1 cibule
- kousek čerstvého zázvoru
- špetka chilli
- 1 lžíce oleje
- asi 3 lžíce rybí omáčky
- 1 hvězdička badyánu
- 1 lžička kardamomu
Postup:
- Opečeme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli a plátky zázvoru.
- Zalijeme vývarem, přidáme 1 hvězdičku badyánu, kardamom, chilli a rybí omáčku a vložíme plátky z kuřecích prsíček.
- Povaříme, až je maso hotové a pak přidáme ještě rýžové nudle, kterým k uvaření stačí 2–3 minuty.
- K dosažení autentické chuti poslouží nasekaná čerstvá koriandrová nať.