Vepřové na mandlích a zázvoru

Dalším z receptů z počátku 20. století je vepřové na mandlích a zázvoru. A dozvíme se také, že mandloně se u nás vysazovaly už za Marie Terezie.

Ingredience
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžíce sádla
  • 10 dkg sekaných mandlí
  • ½ kg vepřového masa
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na medailonky a po krajích lehce nařízneme. Naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Vsypeme do něj maso, cibuli s česnekem, zázvor a osmahneme. Podlijeme a podusíme. Když je maso měkké, vmícháme mandle. Podáváme se šťouchanými brambory.