Vepřové kousky s hruškami podle babiček z Pojizeří
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření prozradí, co to je, vyfukovat či vystřelovat starý rok, a k tomu přidají recept na vepřové kousky s hruškami.
Ingredience
- ¾ kg vepřové krkovice
- 1 lžička tlučeného pepře
- 2 lžíce sádla
- 4 menší hrušky
- 1 sklenka černého piva
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce másla
Maso nakrájíme na kousky, hodně opepříme a opečeme na sádle. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, rozdělíme na osminky a vhodíme do tuku po opečeném masu, promícháme, opečeme, podlijeme pivem, přidáme med, máslo a opepříme. Vložíme zpět maso a podusíme, až hrušky změknou, ale zůstanou nerozvařené. Podáváme s brambory.