Vepřová pečeně na citrusech
Nelekejte se té kombinace!
Ingredience
- 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
- 1 pomeranč
- 1 citron
- hrnek pomerančového džusu
- sůl
- 2-3 lžíce oleje
- tortilly na podávání
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
- Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
- Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.