Vepřová pečeně na citrusech

Nelekejte se té kombinace!

Ingredience
  • 600 g vepřového plecka, nebo krkovice
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • hrnek pomerančového džusu
  • sůl
  • 2-3 lžíce oleje
  • tortilly na podávání

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
  2. Citrusy raději oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme k masu, podlijeme pomerančovým džusem a dáme upéct do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo.
  3. Měkké maso ještě rozmělníme vidličkou, po částech zabalíme do tortill a krátce zapečeme v kontaktním grilu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.