Telecí játra na červeném víně podle Kuchařské knihy Luisy Ondráčkové z roku 1928
Do těstovin, rýže, dezertů, omáček či polévek, všude tam najde uplatnění víno. Jaké do jakých pokrmů se hodí a jak na červeném víně připravit telecí játra, prozradí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- 60 dkg telecích jater
- 1 cibule
- 2 lžíce mouky
- 1 dcl červeného vína
- 4 dkg másla
- sůl
- pepř
Játra rozdělíme na čtyři porce, posypeme pepřem, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném másle. V poslední fázi smažení posolíme a přidáme nasekanou nadrobno cibulku. Když se cibule osmahne, vyndáme játra, položíme na teplé talíře a na pánev nalijeme víno, které vaříme pár minut. Vzniklou omáčkou polijeme játra a podáváme s bramborem.