Telecí játra na červeném víně podle Kuchařské knihy Luisy Ondráčkové z roku 1928

Do těstovin, rýže, dezertů, omáček či polévek, všude tam najde uplatnění víno. Jaké do jakých pokrmů se hodí a jak na červeném víně připravit telecí játra, prozradí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Ingredience
  • 60 dkg telecích jater
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 1 dcl červeného vína
  • 4 dkg másla
  • sůl
  • pepř

Játra rozdělíme na čtyři porce, posypeme pepřem, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném másle. V poslední fázi smažení posolíme a přidáme nasekanou nadrobno cibulku. Když se cibule osmahne, vyndáme játra, položíme na teplé talíře a na pánev nalijeme víno, které vaříme pár minut. Vzniklou omáčkou polijeme játra a podáváme s bramborem.