Patrik Rozehnal
Moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutkový rok, Vesele a zdravě a Hvězdné návraty.
Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 13. 7. 2025
Soutěžní recept: Zmrzlina Sibirka od Marie Kučerové. Rada z etikety: Jak jíst párky v restauraci. Proč toustový chléb z velkých pekáren mívá pravidelný tvar a řemeslný ne?
-
Konzumace párků je jiná v luxusním hotelu a jiná u řeky. Jak se liší, radí Ladislav Špaček
Dáváte si přes léto u stánku, u vody nebo na festivalech nějaký ten párek? A víte, jak by se měl správně jíst? Radí mistr etikety Ladislav Špaček.
-
Mražený krém Sibirka od Marie Kučerové má svěží chuť lahodné smetany. Máme i bezlepkovou variantu
V létě je čas připravit si něco osvěžujícího. Tady je tip na čtyři krásné porce zmrzliny, která oplývá svěží chutí lahodné smetany. Výborné a jednoduché.
-
Kateřina Cajthamlová: Jak na nás působí počasí? Meteosenzitivní lidé se dají rozdělit do dvou skupin
V posledních letech zaznamenáváme výrazné zvýšení letních teplot. Po velkých vedrech přijde ochlazení, poté zase teplotní nárůst. Změny počasí vnímá až 30 procent lidí.
-
Andrea Kolowrat z Rychnova odmítá portrét. Nechce skončit v depozitáři otočená ke zdi
Zámek v Rychnově nad Kněžnou není jen památka. Je to domov, zkouška i poslání. Andrea Kolowrat, lékařka s rakouskými kořeny, se sem přivdala v 90. letech.
-
Grilovaný kukuřičný klas jí málokdo podle bontonu. Jak na něj, vysvětluje Ladislav Špaček
Letní čas vybízí ke grilování masa i zeleniny. Klasikou bývá i kukuřičný klas. Jak se ale popasovat s jeho konzumací, aby ve společnosti nedošlo k nemilému přešlapu?
-
Zámek Jemniště slaví 300 let. Rod ale sahá až do 13. století, říká majitel zámku Jiří Sternberg
Jemniště je barokní zámek, který se nachází uprostřed zelených kopců nedaleko Benešova ve středních Čechách. Jak se tam žije Jiřímu Sternbergovi?
-
Na pomezí sladkosti a kyselosti. Dobrota ze švestek od Danuše Novotné má snadný recept
Ke skvělému dezertu stačí málo, třeba hutný piškot, sladko-kyselé ovoce a drobenka navrch. Své o tom ví i Danuše Novotná z Roudnice nad Labem.
-
Zámek Františka Kinského v Kostelci nad Orlicí přežil války, znárodnění i éru výzkumu prasat
Empírový zámek v Kostelci nad Orlicí nepůsobí jako muzeum, ale jako domov. A opravdu jím je. František Kinský v něm žije a denně ho v duchu zdraví: „Mám tě rád. Buď zdráv.“
-
Šlechtické zdraví pod lupou: co trápilo krále, hraběnky a levobočky?
Modrá krev byla možná noblesní, ale zdraví šlechtě negarantovala. Dna, epilepsie, předsunuté čelisti - to byla realita, které museli příslušníci šlechtických rodů čelit.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »