Svatební slepičí polévka

Vydáme se na svatbu, podíváme se, co se v časech našich babiček podávalo k jídlu a vyzkoušíme svatební slepičí polévku.

Ingredience
  • 1/2 očištěná slepice
  • 10 dkg kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • domácí nudle
  • petrželová nať
  • špetka soli
  • pepř
  • na knedlíčky: drůbeží játra, 1 žloutek, 3 lžíce strouhané housky, sůl, pepř

Očištěnou a opláchnutou slepici nasekáme na kousky a dáme vařit do osolené vody. V polovině varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli. Když je maso měkké, přecedíme polévku přes jemný cedník, maso obereme z kostí a kůže a nakrájíme na větší kousky. Játra nasekáme nadrobno, přidáme žloutek a strouhanou housku, okořeníme pepřem a osolíme, promícháme. Z těsta vytvoříme malé knedlíčky, které uvaříme ve slané vodě. Do slepičího vývaru zavaříme domácí nudle, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, pokrájené maso a knedlíčky. Dochutíme kořením a sekanou petrželovou natí.