Jsem ráda, že jsem tady, říká Pavla Ličková, která na Výstavišti v Lysé nad Labem pracuje už od maturity

24. říjen 2022, aktualizováno

Na výstavišti působí už od roku 2001. První výstavu, na které se podílela, Domov a teplo, připravovali s kolegy ještě postaru. Pozvánky se psaly na psacím stroji, rozesílaly se poštou nebo faxem a hodně se telefonovalo. Hlavně na pevnou linku. Kontakty na firmy, které by se mohly na výstavišti prezentovat, vyhledávali ve Zlatých stránkách.

Manažerka výstav Pavla Ličková připravuje především výstavu Natura Viva . Mezinárodní výstava myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě, je jedinou každoroční odbornou výstavou tohoto typu v České republice. Soustředí se tam takřka všechny významné firmy podnikající v oborech myslivosti, rybářství, včelařství a potřeb pro pobyt v přírodě.

„Jsem z myslivecké rodiny, a tak je mi výstava hodně blízká,“ říká Pavla Ličková. Do příprav výstavy zapojuje celou rodinu. „Mám dva kluky, Adama a Filipa, a oba příroda baví.“ Jako holka do přírody hodně chodila a vede k tomu i své děti.

A jak dlouho trvá příprava takové velké výstavy? Dva až tři měsíce. Důležitý je nejen nábor vystavovatelů, ale i doprovodný program, zajištění různých povolení, míst pro živá zvířata a podobně.

„Moje práce je velmi pestrá, baví mě, a to je hodně důležité. Jsem ráda, že jsem tady,“ dodává Pavla Ličková.

A jaká jsou s kolegy parta? Poslechněte si v reportáži.

Spustit audio