Vepřové s červenou řepou

Kombinace méně obvyklá, ale zajímavá.  

Suroviny:

500 g plecka nebo krkovičky

1-2 červené řepy

1 cibule

2 lžíce sádla

sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky. Řepu omyjeme, oloupeme a nakrájíme také na kostky.
  2. Na sádle krátce orestujeme nakrájenou cibuli, dáme na ni nakrájené maso a řepu, osolíme, opečeme a pak zalijeme horkou vodou nebo vývarem.
  3. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme se šťouchanými bramborami.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.