Velikonoční nádivka

Chutná teplá i studená, vyplatí se upéct velký pekáč!

Suroviny:

5 rohlíků den starých

3 vejce

500 ml mléka

150 g uzeného masa

kopřivy nebo petrželka

muškátový květ

sůl

tuk do pekáčku

Postup:

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme je mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce.
  2. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do rohlíkové hmoty, přimícháme spařené nasekané kopřivy nebo petrželku, okořeníme muškátovým květem a lehce osolíme.
  3. Hmotu přendáme do vymaštěného pekáčku a v dobře rozehřáté troubě upečeme – trvá to asi 40 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.