Sypaný koláč s jablky

Připravit ho svede i dítě a pochutná si každý!

Suroviny:

1 hrnek hrubé mouky

1 hrnek jemné krupičky

¾ hrnku cukru

půl másla (125 g)

šťáva z 1 citronu

asi 6 jablek

skořice

tuk a mouka na malý plech s vyšším okrajem

Postup:

  1. V míse smícháme mouku, krupičku a cukr, pak zapracujeme máslo a citronovou šťávu.
  2. Polovinu vzniklé drobenky rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pekáček z varného skla), poklademe hrubě strouhanými jablky, poprášíme skořicí a zasypeme druhou polovinou drobenky. Můžeme ještě poklást jemnými plátky másla a do trouby předehřáté na 190 stupňů dáme upéci.
  3. Podáváme na talířku se lžičkou, moučník je poměrně drobivý, ale moc dobrý.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.