Sypaný koláč s jablky
Připravit ho svede i dítě a pochutná si každý!
Suroviny:
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek jemné krupičky
¾ hrnku cukru
půl másla (125 g)
šťáva z 1 citronu
asi 6 jablek
skořice
tuk a mouka na malý plech s vyšším okrajem
Postup:
- V míse smícháme mouku, krupičku a cukr, pak zapracujeme máslo a citronovou šťávu.
- Polovinu vzniklé drobenky rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pekáček z varného skla), poklademe hrubě strouhanými jablky, poprášíme skořicí a zasypeme druhou polovinou drobenky. Můžeme ještě poklást jemnými plátky másla a do trouby předehřáté na 190 stupňů dáme upéci.
- Podáváme na talířku se lžičkou, moučník je poměrně drobivý, ale moc dobrý.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.