Slepice na cibuli

Přípravu urychlí tlakový hrnec.

Suroviny:
1 slepice
3 cibule
2 lžíce másla nebo sádla
5 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl

Postup:

l. Očištěnou slepici dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do polo měkka. Vypustíme páru, slepici vyndáme z hrnce a rozporcujeme.

2. Tuk z vývaru můžeme sebrat a dát do pekáče, přidáme máslo nebo sádlo, navrstvíme na to kolečka nakrájené cibule, vložíme porce slepice a přidáme koření.

3. Dáme péci, mírně podléváme vývarem. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu propasírujeme, přecedíme.

4. Podáváme s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím, chutná i s dušenou rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.