Ostrá slepice

Delší dobu varu zkrátíme tlakovým hrncem.     

Suroviny:

1 slepice

5 středních rajčat

2 zelené papriky

1 velká cibule

3-4 stroužky česneku

sůl

pepř

chilli koření nebo feferonka

máslo

případně šálek smetany

Postup:

  1. Slepici naporcujeme a aspoň částečně vykostíme. Osolíme a opepříme.
  2. Na másle v tlakovém hrnci osmahneme nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme připravené porce slepice z obou stran, až chytnou barvu.
  3. Přidáme na plátky nakrájený česnek, zalijeme půl litrem vroucí vody a hrnec uzavřeme.
  4. Dusíme 35-40 minut, necháme snížit tlak, z hrnce vyjmeme maso a odložíme na teplý talíř nebo mísu. Do šťávy vložíme nakrájená rajčata a papriky, pokud budeme používat feferonku, nasekáme ji a přidáme také nebo podle chuti přidáme chilli koření. Podusíme asi 5-6 minut, pokud chceme zjemnit smetanou, přidáme ji v závěru a krátce povaříme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.