Knedlíkové omelety

V receptech našich babiček se budeme věnovat knedlíkům, které, třeba jako svíčkovou, považujeme za typicky české jídlo. Jestli tomu tak je a jak připravit knedlíkovou omeletu, se dozvíme.

Ingredience
  • na 1 omeletu: 3 plátky houskového knedlíku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • sůl
  • sádlo na smažení
  • kousek klobásky
  • ½ cibule
  • petrželka nebo šnytlík

Knedlík nakrájíme na drobné kostičky. V misce rozšleháme jedno vejce s jednou lžící mléka a špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme tuk (ne moc), vlijeme rozšlehané vejce a jakmile začne tuhnout, nasypeme na omeletu knedlíky, urovnáme do plochy a lehce osmažíme. V hrnku rozšleháme druhé vejce rozšlehané s mlékem a solí, nakrájenou klobáskou a nasekanými bylinkami. Zalijeme s ním knedlíky a dopečeme. Podáváme s nakládanou červenou řepou nebo s kyselou okurkou.