Bábovka ČOKO-KOKO

Čokoláda a kokos stvoří dohromady neskutečné kouzlo.    

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 hrnek mléka

půl hrnku oleje

2 vejce

1 kypřicí prášek

půl hrnku strouhaného kokosu

asi 2 lžíce kakaa

tabulka čokolády

tuk a mouka do formy, případně cukr moučka nebo poleva na ozdobení

Postup:

  1. Ušleháme vejce s cukrem, přilijeme mléko a olej a nakonec vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  2. Menší část těsta odlijeme do jiné mísy, přidáme kakao a nalámanou čokoládu. Do větší části těsta vmícháme kokos.
  3. Polovinu kokosového těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, vlijeme kakaové těsto a nakonec dolijeme druhou polovinu kokosového těsta.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na asi 160 stupňů, zhruba 35 minut – uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Pokud se příliš rychle peče svrchu, zakryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem.
  5. Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo ozdobit polevou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.