Babiččina kuřata na paprice

V receptech našich babiček nahlížíme nejen do receptářů a starých kuchařek, ale i do dobového tisku. Tentokrát do Lidových novin z roku 1907. Tehdejší moudra Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření doplní receptem na kuřata na paprice.

Recept uvádíme v původní podobě, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:

Kuřata dobře očištěná rozkrájej každé asi na 6 kousků a osol. Na kuthanu rozpusť kus čerstvého másla a dej do něho rozkrájenou cibuli, kousek mrkve a celeru. Zasyp mletou paprikou, dej na to kousky kuřat, podlej podle potřeby hovězí polévkou nebo vodou a dus je do měkka. Potom vývar zapraš moukou, přilij kyselé smetany, osol a opepři.

Na talíř dej porci masa, přelij omáčkou a podávej s domácími dobrými nudlemi, nebo s rýží.