Zlínská filharmonie dostala poprvé roli v divadelní hře, přímo na jevišti bude 63 hudebníků

Spojení hudby a činohry, minulosti a současnosti, Velké Británie a Zlína, Filharmonie Bohuslava Martinů a Městského divadla Zlín – to vše je divadelní hra EGBDF (Kdo se naladí na správnou notu), která bude uvedena v pouhých čtyřech unikátních představeních.

EGBDF je anglické označení jednotlivých linek notové osnovy a také název společného projektu Městského divadla Zlín a Filharmonie Bohuslava Martinů. Autorem hry, která spojuje hudebníky a herce v příběhu z psychiatrické léčebny, je oceňovaný britský dramatik a scénárista Tom Stoppard, který se narodil ve Zlíně. Režisérem hry je Patrik Lančarič a v představeních zazní hudba amerického hudebního skladatele německého původu, čtyřnásobného držitele Oscara a desetinásobného držitele ceny Grammy Andrého Previna.

Zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů tak dostala poprvé roli v divadelní hře. Orchestr v počtu 63 hráčů bude platnou osobou na jevišti, a to ve čtyřech mimořádných představeních - 24. a 25. dubna v Kongresovém centru Zlín a 11. a 18. května v Městském divadle Zlín.

O tomto unikátním projektu přišli prozradit podrobnosti do studia Českého rozhlasu Zlín ředitel Filharmonie Bohuslava Martinů Josef Němý a umělecký šéf a režisér Městského divadla Zlín Patrik Lančarič.

Spustit audio

Související