Vzpomínka na koncert Jiřího Suchého na festivalu Okolo Třeboně

Letošní rok přináší velké jubileum opravdového mistra českého písničkového humoru a tvůrce legendární éry Semaforu Jiřího Suchého. A jemným dotykem s mistrovstvím Jiřího Suchého bylo také vystoupení v rámci 24. ročníku několikadenní hudební přehlídky Okolo Třeboně na zámeckém nádvoří v roce 2015.

Jiří Suchý si jako zpěvák přivezl z divadla Semafor pianistu Jiřího Svobodu, ale svoji doprovodnou kapelu výjimečně nechal doma. Přijal totiž nabídku ředitele festivalu Pavla Barnáše, že ho na pódiu doprovodí jihočeští muzikanti, kteří jeho písně nastudovali s úctou a pokorou.

Jmenovitě šlo o banjistu a hráče na foukací harmoniku Vladimíra Šamalíka, dále Jiřího Macha, jenž obsluhoval kytaru a mandolínu, a baskytaristu Víta Zavadila.

Celý koncert vskutku nestárnoucího Jiřího Suchého byl gejzírem vzpomínek, pohody a zážitků pro vícegenerační publikum. My jsme pro vás tento program zaznamenali a v Koncertních ozvěnách ve dvou částech si jej budete moci poslechnout.

V prvním ohlédnutí si můžete vychutnat takové klenoty jako Blues pro tebe, Pramínek vlasů, Nevyplacený blues, jazzový standard v jazykově dosti upravené podobě I Can´t Give You Anything but Love, Baby, Blues na cestu poslední a na závěr Klokočí i s nezaměnitelným průvodním slovem Jiřího Suchého.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související