Výměna pražců zastaví o Velikonocích provoz metra C. Vlaky nepojedou mezi stanicemi I. P. Pavlova a Nádraží Holešovice

28. březen 2024 11:00

V části trasy metra C se o Velikonocích zastaví provoz. Dopravní podnik hl. m. Prahy bude mezi stanicemi I. P. Pavlova a Nádraží Holešovice vyměňovat pražce. Výluka začne v pátek 29. března ve 4:30 a skončí v pondělí 1. dubna v 23:59. Vlaky se tak rozjedou opět v úterý 2. dubna při zahájení provozu. Dopravní podnik postupně vyměňuje staré pražce na celé trase linky C.

„Pražce pocházejí ještě z dob výstavby pražského metra před zhruba 50 lety. Osadí se místo nich stejný počet nových betonových pražců,“ uvedla mluvčí Aneta Řehková.

Dělníci budou měnit staré dřevěné pražce za nové betonové na obou kolejích mezi stanicemi Muzeum a Hlavní nádraží. V tomto úseku odstraní zaměstnanci podniku 694 pražců a dalších 365 původních pražců potom vymění najatá firma.

Po skončení této části modernizace tratě bude na trase linky C vyměněno 12 528 pražců, což je více než 60 procent z celkového počtu. Vyměnit jich bude zbývat tedy ještě 869 kusů.

Výluka provozu metra

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží – Florenc – Vltavská – Nádraží Holešovice.

Změní se také trasa linky tramvaje číslo 23, ve směru od Královky ze zastávky Bruselská odkloněna přes zastávky Pod Karlovem a Nuselské schody do zastávky Náměstí Bratří Synků (výstupní v ulici Na Zámecké, nástupní v obratišti). Podrobnější informace k výluce najdete ZDE.

Nedělní výluka Kačerov – Háje

Z důvodu opravy trati metra dojde k dočasnému přerušení provozu také v neděli 31. března přibližně od 20. hodiny do ukončení provozu v úseku Kačerov – Háje. Bude zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Kačerov – Roztyly – Chodov – Opatov – Háje.

Přemísťuje se zastávka Kačerov v autobusovém obratišti pro linky číslo 138, 189, 193 a 215 (směr Nemocnice Krč) do nástupní zastávky linky číslo 106 směr Nádraží Braník. Podrobnější informace k výluce najdete ZDE.

zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio

Související