Vomeleta s popencem podle receptu z Pojizeří

Připomeneme některé méně známé jarní bylinky, jako třeba popenec, který hospodyně přidávaly do omelet.

Ingredience
  • celá vejce (na jednu omeletu 2–3 kusy)
  • hrst mladé natě popence
  • trochu mléka
  • lžíci mouky na zahuštění
  • pepř
  • sůl
  • tlučený kmín
  • sádlo

Vejce rozšleháme s trochou mléka, abychom získali nadýchanou směs. Přidáme trochu mouky a najemno nasekaný popenec. Osolíme a opepříme. Můžeme přidat i další koření podle chuti, třeba mletý kmín. Omeletu usmažíme na sádle na pánvi. Podáváme s bramborem nebo s chlebem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.