V Jablonci nad Nisou chybějí dobrovolníci. Humanitární organizace ADRA proto pořádá nábor

13. leden 2024 08:07

V Jablonci nad Nisou je nedostatek dobrovolníků pro pomoc starým a nemocným lidem. Narozdíl od sousedního Liberce, kde se jich angažuje několik stovek. Změnit to chce dobrovolnické centrum humanitární organizace ADRA. V neděli 14. ledna proto uspořádá náborovou akci v Domově seniorů U Přehrady, kde by také měli dobrovolníci pomáhat.

„Povídání si s klienty, čtení, předčítání, hraní karet, pexesa. Mohli by se je vzít do kavárny na zákusek, na kávu, nebo tady u nás na přehradu na pivo,“ uvedl ředitel jabloneckého Domova seniorů U Přehrady Tomáš Pěnička, v jakých oblastech by uvítali dobrovolníky.

„Vše je otázka personálního obsazení. Samozřejmě náš personál dělá pro naše klienty maximum možného, ale tím, že nemáme možnost, aby byl posílen v těchto aktivitách, tak budeme šťastní, že budeme moct využít spolupráci s dobrovolníky,“ doplnil Pěnička.

Oproti Liberci totiž v Jablonci nad Nisou chybí organizovaná dobrovolnická práce. Nové zájemce má tak přilákat nedělní školení v Domě seniorů U přehrady, které začíná ve 13 hodin. Jaké jsou na dobrovolníky požadavky, to se dozvíte v reportáži Tomáše Mařase.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související