Turisty s koly budou ve Zlínském kraji i letos vozit do hor cyklobusy

25. duben 2023 16:13

Už od posledního dubnového víkendu se mohou cyklisté svézt cyklobusy do Beskyd, Hostýnských vrchů a do Vsetínských vrchů. Nově mohou lidé využít i přímé cyklobusové spojení ze Zlína do Vsetína.

Lidé mohou ve Zlínském kraji využít podobně jako minulý rok dvě základní trasy cyklobusů, a to ze Zlína a Vsetína. Ze Zlína je cyklobus vyveze na Troják a přes Tesák do Bystřice pod Hostýnem. Druhá linka vyjede ze Vsetína a přes Velké Karlovice se dostanou lidé na Bumbálku nebo na Pustevny. Spoje budou jezdit o víkendech a volných dnech až do 1. října. O letních prázdninách je cyklisté mohou využít i v pracovních dnech.

V letošní sezóně se turisti s koly nově dostanou autobusem ze Zlína do Vsetína a zpět. Takže obě horské trasy budou vzájemně propojené. Nové cyklobusové spojení bude jezdit o víkendech od 11. června do 1. října. Jízdní řády a další praktické tipy na cestování s kolem najdete na webových stránkách Integrované dopravy Zlínského kraje.

Na Valašsko budou v turistické sezóně 2023 jezdit také cyklobusy z jiných krajů, například z Moravskoslezského nebo Olomouckého kraje.

Podle mluvčího Koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje Jana Malého v minulé sezóně cyklobus ze Vsetína přepravil 350 kol. Přibližně o 50 méně jich převezl ze Zlína do Hostýnských vrchů.

Spustit audio

Související