Treska s grapefruitem a fenyklem

Suroviny: Filety z tresky, sůl, pár plátků šunky, grapefruit, mletý zázvor, 1 a půl deci suchého bílého vína, 300g hlíz fenyklu.

Postup: Filety zvolna rozmrazíme, osolíme. Na každý filet položíme slabý plátek šunky, 2 dílky grapefruitu, okořeníme zázvorem, zavineme a zpevníme párátkem. Do rendlíku nalijeme víno, přivedeme ho k varu, vložíme rolády a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Mezitím umyjeme fenyklové hlízy, dáme je do hrnce s pařákem a asi 15 minut propařujeme. Potom je nakrájíme na jemné plátečky. Do středu talíře položíme roládu, obložíme vařenými brambory, přikryjeme plátky fenyklu a zalijeme vydušenou šťávou.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.