Smažené surimi tyčinky

Nejíte ryby kvůli kostičkám? Sáhněte po surimi tyčinkách.

Ingredience
  • 1 balíček surimi tyčinek (vyberte ty s nejvyšším podílem rybího masa)
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Zmražené tyčinky necháme rozmrznout, vyloupneme je z obalu, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance a po obou stranách smažíme v rozehřátém tuku. Usmažené dáme na papírovou utěrku nebo ubrousek, odsaje se tak přebytečný tuk.
  2. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.