Se skořicí zacházejte jako s lékem – nepřehánějte to s množstvím

30. listopad 2018

Skořice je aromatická kůra skořicovníku. Rozemletou ji přidáváme do vánočních pracinek, nebo ji vcelku hodíme do svařáku anebo zázvoru. Kromě toho, že krásně voní a chutná, ale také pomáhá zlepšit krevní oběh a zvyšuje aktivitu mozku.

Skořice má opravdu hodně dobrých účinků, a to hlavně díky vysokému obsahu silic. Dobře působí třeba na zažívaní, zabraňuje vzniku krevních sraženin a vůbec pomáhá krevnímu oběhu dobře obíhat.

Už samotná vůně zvyšuje mozkovou aktivitu. Má dokonce antibiotické účinky, takže při chřipce skořici „jako když najdeš“. Je to též účinný antioxidant, dodávající energii.

Skořice

Účinek skořice je silnější společně s medem – navzájem se podporují. Hlavně je důležité si uvědomit, že neplatí čím více skořice, tím lépe. Optimální denní dávka je kolem 3 gramů – tedy méně než čajová lžička.

A teď už si připravíme nápoj, který pomůže proti infekcím, třeba i močového měchýře. Jak na to? Rozpusťte 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypijte. To pomáhá k odstranění infekce měchýře a močových cest.

Spustit audio

Související