Rajská polévka s vločkami

Jemné ovesné vločky polévku zahustí.     

Ingredience
  • 1 krabička pasírovaných rajčat
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce másla nebo oleje
  • sůl nebo bujonová slepičí kostka
  • tymián nebo oregano
  • hrstka jemných ovesných vloček
  • zelená nať na ozdobení

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vlijeme pasírovaná rajčata, krátce podusíme, pak přilijeme vodu, podle chuti osolíme nebo přidáme bujonovou kostku, okořeníme bylinkami a povaříme.
  2. Přidáme jemné vločky a krátce povaříme.
  3. Na talíři ozdobíme zelenou natí – pažitka, petrželka nebo cibulka.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.