Rajská polévka s vločkami
Jemné ovesné vločky polévku zahustí.
Ingredience
- 1 krabička pasírovaných rajčat
- 1 menší cibule
- 2 lžíce másla nebo oleje
- sůl nebo bujonová slepičí kostka
- tymián nebo oregano
- hrstka jemných ovesných vloček
- zelená nať na ozdobení
Postup:
- Nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vlijeme pasírovaná rajčata, krátce podusíme, pak přilijeme vodu, podle chuti osolíme nebo přidáme bujonovou kostku, okořeníme bylinkami a povaříme.
- Přidáme jemné vločky a krátce povaříme.
- Na talíři ozdobíme zelenou natí – pažitka, petrželka nebo cibulka.
Související
-
Rajská polévka se sýrem a olivami
Konzervovaná rajčata mají výraznější chuť než ta v zimě pěstovaná.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.