Prácheň žije! díky dobrovolníkům

Spolku „Prácheň žije!" z Horažďovic na Klatovsku se podařilo uklidit a zatraktivnit vrch Prácheň s kostelíkem a zbytky hradu.

Ve spolku Prácheň žije! jsou lidé, kteří milují město a jeho okolí. Představujeme jeho činnost i akce, které v letošním roce připravují.

Věra Kastlová ze zahradnictví u plzeňské zoo radí s prvním pěstováním bylinek a zeleniny. Péči o ně a také s ochrannými postřiky proti škůdcům.

Rybáři s platnou povolenkou mohou od poloviny dubna lovit na pstruhových vodách, které intenzivně zarybňuje Územní svaz Českého rybářského svazu v Plzni. Budou vznikat i nové rybářské revíry. Kde? To se dozvíte od Petra Dimitrova, technika Českého rybářského svazu.

Jak správně nahrávat magnetofonové kazety? Jsou kvalitnější dvouhlavé magnetofony nebo tříhlavé. Jak funguje automatická kalibrace magnetofonu na vloženou kazetu? Co je to Bias? Jak nahrát kazetu co nejlépe, radí odborník a jejich sběratel René Jauris.

Dotační státní programy na úsporu energie v domech Zelená úsporám, Zelená úsporám Light nebo program Oprav dům po babičce přispívají i na výměnu oken. Nová, kvalitní mohou ušetřit až 30 % tepla. Jaká vybírat? Plastová? Dřevěná? Hliníková? Rozdíly srovná Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio