Pojďte s námi na čtyři piva, zve seriál ranního vysílání
V hlavní roli miniseriálu je pan lahodný, který už léta neztrácí charisma a dokáže lehce poplést hlavy.
O pivu si od pondělí do čtvrtka povídali váš ranní průvodce Pavel Kašpar s Lukášem Provazníkem, spolumajitelem Ochutnávkové pivnice.
Dokázali byste odpovědět na zdánlivě jednoduchou otázku, z jakých surovin se pivo vaří? Tušíte, jak moc je pivo kalorické nebo jestli je pro člověka zdravé?
V našem miniseriálu vás vezmeme na výlet do historie, prozradíme, jaké druhy piv můžete dnes běžně v hospodách najít, a vyvrátíme některé pivní mýty.
Víte, odkud pochází zelené pivo a co jsou to pivní limonády? Dali jste si někdy šnyt? Přidáme i několik praktických rad, třeba, jak vypadá dobře natočené pivo a jakou by mělo mít teplotu.
Pivní miniseriál uslyšíte v premiéře na vlnách ČRo Brno od pondělí 16. dubna do čtvrtku 19. dubna, ráno deset minut před devátou. Reprízu vám pak nabídneme ve stejné dny ve tři hodiny odpoledne. Těšte se! A komu pivo v rádiu uteče, můžete zabořit nos i uši do pěny právě v tomto článku.
Související
-
Jak na nejlepší kávu? Ptali jsme se dvojnásobného mistra republiky
Káva je podobná věda jako víno. Stejně jako vinaři spolu soupeří i experti na tento nápoj – baristé. Jedním z nich je brněnský kavárník Adam Neubauer.
-
Farářův rok: Nahlédněte do zákulisí práce duchovního
Jak plyne rok při práci faráře? Jak faráři žijí, jak se připravují na velké svátky i drobné rodinné obřady? Co všechno jejich práce zahrnuje a jak je jejich okolí vnímá?
-
Vinařův rok: jak vzniká dobré víno měsíc po měsíci
Nejnovější díly seriálu Vinařův rok najdete pohromadě právě tady.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.