Pirohy s masem a kopřivami
Kopřivy se hodí nejen do velikonoční nádivky...
Suroviny a pracovní postup: Rozehřejeme olej, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli a drobně nakrájený česnek. Přidáme mleté maso (směs vepřového a hovězího), spařené nasekané kopřivy, podle chuti osolíme a přidáme pepř a sladkou mletou papriku, můžeme přidat i sekanou petrželku a nasekaná natvrdo vařená vejce. Listové těsto rozválíme, rozkrájíme na stejně velké čtverečky, do prostředka každého dáme kopeček této náplně, přeložíme na trojúhelník a dobře stiskneme okraje. Pokud okraje před uzavřením potřeme bílkem, lépe drží. Naskládáme na plech, vložíme do horké trouby, krátce zapečeme a pak oheň trochu zmírníme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka