O radosti z jídla i ze života: Tuky. Které konzumovat a kterým se vyhnout?

Potřebujeme v jídelníčku tuky? Které bychom měli konzumovat a kterým se raději vyhnout? Spotřebujeme jich dnes víc? Je kalorická hodnota tuků nejvyšší ze všech základních živin? Který tuk je nejlepší na smažení? Kde všude se v naší stravě tuky nachází? Jak je to s oříšky? Potřebujeme tuky i při snižování hmotnosti? Na jaké chyby si dát pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.