Mé tety jsou víly. Pohádka se Stellou Zázvorkovou v roli víly na odpočinku

10. duben 2022

Rozalína, Celestýna a Marmelína jsou víly na odpočinku. Žijí spokojeně ve své pohádkové zahradě. Pletou punčochy, pěstují ovoce a růže. Jednoho dne si ale uvědomí, že je v zahradě až příliš smutno. I když v ní žijí skřítci, elfové a jiné pohádkové bytosti. A rozhodnou se to vyřešit po svém. Vyhlédnou si ve světě dívku Adélku, na kterou rodiče nemají příliš mnoho času, a klubíčkem si ji přitáhnou do zahrady. Odtud se už ale Adélka nemůže vrátit, i kdyby chtěla...

Osoby a obsazení: Marie Marešová (Rozalína), Stella Zázvorková (Marmelína), Věra Kubánková (Celestýna), Sylva Sequensová (Adélka), Vlastimil Zavřel (Kryštof), Ilja Prachař (král), Jiří Adamíra (vypravěč), Hana Štrůdlová (kočka) a Jaroslav Kepka (kocour)
Napsala: Anna Jurásková
Dramaturgie: Eva Košlerová
Zvukový mistr: Karel Nedorost
Zvuková spolupráce: Jiřina Nováková
Hudba: Miroslav Kořínek
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1981

Dokud bude Adélka malá, nepřijde jí na kouzelné zahráce a na skutečnosti, že z ní nemůže pryč, nic tak divného. Ale až dospěje, začne se zajímat o to, co je za kouzelnou zahradou.

Jak víly téhle neutuchající Adélčině zvědavosti zamezí? Podaří se jim provdat Adélku za krále květinových skřítků, nebo naopak napomohou ženichovi ze světa lidí, aby dokázal Adélku odvést zpátky domů? Poslechněte si příběh odehrávající se v zahradě plné přeludů a snů. Vše je tu pravda a vše lež?

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.