Kvalitní regionální potraviny: Výrobek roku Libereckého kraje 2019

Dobrota pro masožrouty: Vepřové na kmíně

Mezi výrobky roku 2019 v Libereckém kraji patří polokonzerva od Podrkonošských uzenin z bůčku a plecka, kde nemají místo žádné náhražky a maso je maso.

V seriálu Vám představujeme oceněné potravinářské Výrobky Libereckého kraje roku 2019. Vítězem v kategorii Maso a masné výrobky se stala polokonzerva Vepřové na kmíně, kterou pod dohledem Krakonoše vyrábí na pomezí Krkonoš a Českého ráje Podkrkonošská uzenina. Za řezníkem Josefem Šulcem se můžete vypravit spolu s Jaroslavem Hořením.

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.