Kvalitní regionální potraviny: Výrobek roku Libereckého kraje 2019
Dobrota pro masožrouty: Vepřové na kmíně
Mezi výrobky roku 2019 v Libereckém kraji patří polokonzerva od Podrkonošských uzenin z bůčku a plecka, kde nemají místo žádné náhražky a maso je maso.
V seriálu Vám představujeme oceněné potravinářské Výrobky Libereckého kraje roku 2019. Vítězem v kategorii Maso a masné výrobky se stala polokonzerva Vepřové na kmíně, kterou pod dohledem Krakonoše vyrábí na pomezí Krkonoš a Českého ráje Podkrkonošská uzenina. Za řezníkem Josefem Šulcem se můžete vypravit spolu s Jaroslavem Hořením.
Související
-
Rozděleni svobodou: Nenávist není názor. Tváří v tvář těm, kdo píšou nenávistné komentáře
Představte si, že by asi 40letý muž vystoupil na plném náměstí a o deset let mladší ženě by před desítkami tisíc lidí řekl, že je p*ča, měla by se zahalovat nebo zhubnout.
-
Rozděleni svobodou: Za dveřmi je vymahač
Renata je asi padesátiletá štíhlá blondýna. Má malou dceru a nemocnou matku. A taky má dluhy. Nejde o člověka, který by se lehkomyslně zadlužil u nebankovní společnosti.
-
Rozděleni svobodou: Bůh a láska vs. zrůdy. Spory o uprchlíky zadusily kapelu rockových legend
Migrace, Rusko, EU, adopce dětí homosexuály, inkluze nebo ekologie. To jsou témata, která vyvolávají silné emoce a spory. O růstu bariér i v hudbě svědčí příběh skupiny T4.
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.