Kuřecí prsa na medu
S kombinovanou přílohou – cizrnou a kuskusem.
Ingredience
- 1 kuřecí prsíčka
- 1 lžíce oleje
- 1 malá cibule
- sůl
- na marinádu: 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, půl lžičky karí, trochu chilli
- 1 hrnek sterilované cizrny
- kuskus
Postup:
- Umícháme marinádu z uvedených surovin.
- Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky s marinádou, promícháme a necháme aspoň čtvrt hodiny proležet.
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme maso i s marinádou, osolíme a opečeme. Pokud se nám maso zdá ještě tuhé, tak velmi mírně podlijeme a udusíme do měkka.
- V závěru přidáme sterilovanou cizrnu bez nálevu a prohřejeme.
- Připravíme kuskus podle návodu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.