Kuřecí prsa na medu

S kombinovanou přílohou – cizrnou a kuskusem.      

Ingredience
  • 1 kuřecí prsíčka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • na marinádu: 2 lžíce oleje, 1 lžíce medu, půl lžičky karí, trochu chilli
  • 1 hrnek sterilované cizrny
  • kuskus

Postup:

  1. Umícháme marinádu z uvedených surovin.
  2. Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky s marinádou, promícháme a necháme aspoň čtvrt hodiny proležet.
  3. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme maso i s marinádou, osolíme a opečeme. Pokud se nám maso zdá ještě tuhé, tak velmi mírně podlijeme a udusíme do měkka.
  4. V závěru přidáme sterilovanou cizrnu bez nálevu a prohřejeme.
  5. Připravíme kuskus podle návodu.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.