Komunitní středisko Kontakt zřídilo IT poradnu pro seniory, otevřelo i internetovou kavárnu

Počítač, chytrý telefon, nebo tablet - technologie, které ovládají i malé děti, jsou často pro nejstarší generaci nesrozumitelné. I kvůli epidemii covidu-19 se je ale musí naučit ovládat, aby si mohli nakoupit a spojit se se svými nejbližšími. V Liberci seniorům poradí lektor v IT poradně. Kde ji najdou?

Liberecké Komunitní středisko Kontakt nabízí pomoc seniorům, kteří mají problém se svým chytrým telefonem, počítačem, nebo třeba tabletem. Za dodržení přísných hygienických opatření pro seniory opět funguje IT poradna v Palachově ulici. Konzultace jsou ale vždy jen pro jednoho zájemce. Jak pomoc probíhá, vysvětlil lektor poradny pro seniory Vladislav Vráblík.

Dagmar Neumannová, návštěvnice improvizované internetové kavárny

KS Kontakt opět pro seniory zpřístupnilo i internetovou kavárnu. Také provoz kavárny je ale omezený a senioři se v ní nemůžou potkávat, jak naší redaktorce vysvětlila koordinátorka střediska Marie Matějíčková, poslechněte si to.

Do IT poradny i internetové kavárny se musí senioři předem objednat, na telefonu 775 850 907 nebo na adrese klub@ksk.liberec.cz.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související