Kakaový perník s citronátem

Nezapomeňte na med, dodává nejen sladkost, ale i chuť.

Ingredience
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 kypřicí prášek do perníku (obsahuje směs koření)
  • 250 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 dl oleje
  • ½ litru mléka
  • 1-2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrst citronátu – kandované citronové kůry
  • špetka soli
  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem.
  2. Lehce vešleháme olej a mléko a med. Pokud máme med tuhý, rozpustíme ho v části mléka.
  3. Smícháme mouky, vmícháme do nich kypřicí prášky a kakao a moučnou směs postupně vmícháváme do tekuté směsi. Nakonec přimícháme citronát a těsto vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem.
  4. Pečeme asi 40-45 minut ve středně předehřáté troubě.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.